,Katarina Meister tegi koostöös kohvikuga Kegel suupisteid, mis olid inspireeritud Siberi maitsetest. Küüditatute jaoks olid olulised kõik Siberis looduslikult kasvavad söödavad taimed, näiteks seedermänniseemned, toomingamarjad, samuti mäletavad toonased lapsed, kuidas kevadel söödi pojengide tolmukaid ja nätsutati lehisevaiku. Maitsemeel on tihedalt seotud toitumise ja ellujäämisega.
Kasutasime küpsistes kanepiseemneid ja toomingajahu, mille Kegeli kondiitrid valasid tänapäevasesse vormi. Kõrvale pakkusime kuulsat ivantšaid ehk fermenteeritud põdrakanepiteed. Kohaspetsiifilise sekkumise kaudu oli igaühel võimalus luua Siberiga kui meie jaoks kauge, ent paljutähendusliku paigaga omaenda kogemuslik side.
Anne Kaljase batika tehnikas teosed laotasid kohviku laudadele Siberi lopsaka looduse.
Keila raudteejaamast 29. märtsil 1949. a väljunud ešelon koosnes 63 vagunist. 1380 küüditatust 663 olid naised ja 420 lapsed. Teekond, mis kestis üle kahe nädala, viis Novosibirski oblastis asuvatesse Tšerepanovo, Suzunski jt jaamadesse.